למענק המחקר שותפים מכוני מחקר וחברות תעשייה מאירופה ושותפות: צרפת, אירלנד, איטליה, פורטוגל, צ'כיה, הונגריה, בלגיה, גרמניה וסלובקיה. מישראל שותפים מכון המחקר מיגל שמוביל את המאגד וחברת יאמוג'ה, לגידול אצות שהוקמה ב- 2017 וממוקומת בגן התעשייה תל-חי.
תחום המחקר והשימוש באצות תופס תאוצה במחקר ובתעשייה ומעורר עניין רב בקרב יזמים וחוקרים, הרואים באצות ענף מרכזי בחקלאות העתיד. האצות משמשות למגוון יישומים, ביניהם כמקור לחלבון לשימוש האדם באופן ישיר או באופן עקיף, דרך הזנת דגים בחקלאות הימית, לטיפול במים, לרפואה, תזונה ולקוסמטיקה. למרות הידע שהצטבר בעולם לגבי האצות, בהיותן מקורות עשירים לחלבון, ויטמינים, חומרים אנטי דלקתיים וחומרים מועילים אחרים, רק 10-15 מתוך עשרות אלפי הזנים הידועים של אצות, כולל כלורלה, ספירולינה, אולבה ועוד, משמשים לשימוש מסחרי.
האצות נחלקות לשני סוגים עיקריים: מאקרו-אצות (עשבי ים) ומיקרו-אצות (יצורים חד תאיים המנצלים את השמש לצורך גדילה ופוטוסינתזה). מאקרו אצות נמצאות בשימוש במטבח מזה אלפי שנים (למאכלי סושי נורי וואקמה וכד') וגם אצות ים מסוג אוולווה וגרסילריה. באצות חומרים פעילים טובים לאדם, כגון נוגדי חמצון וחומרים המשפיעים על תהליכים דלקתיים.
במעבדתה של דר' דורית אבני לחקר חומרי טבע ורגולציה של מערכת החיסון, במכון המחקר מיגל, מתקיימים מחקרים בתחום מיצוי החומרים הטבעיים כגון: אצות, פטריות, קינואה וכד', במטרה לקבוע את השפעתם על דלקות כרוניות ועל מערכת החיסון, לאפיין את החומר הביולוגי הייחודי בחומרי הטבע ולקבוע את התאמתו כמקור לרכיבים הקשורים בבקרה על מערכת החיסון כגון ספינגוליפידים.
בעשרת החודשים האחרונים, מאז פרוץ מגפת הקורונה, מתקיים מחקר אינטנסיבי, לגילוי המנגנון הגורם לסערת הציטוקינים בחולי קורונה והשפעת אצת הספירולינה למיגור מנגנון זה.
מכון המחקר מיגל הוא מרכז מגה מו"פ אזורי של משרד המדע והטכנולוגיה הישראלי בבעלות החברה לפיתוח גליל שממוקם בקריית שמונה, מכון מחקר יישומי רב תחומי מוכר בינלאומי, המתמחה בביוטכנולוגיה ומדעי המחשב, מדעי הצמח, חקלאות מדויקת, מדעי הסביבה, מזון, תזונה ובריאות. המוכר כמעצמה של מחקר יישומי, שמשתף פעולה עם מוסדות אקדמיים, תעשייה, חברות סטארט-אפ חדשניות, מכוני מחקר עמיתים ועוד.